V Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa - "Zdrowa Opolszczyzna" - podsumowanie

11 grudnia 2019 r. na Politechnice Opolskiej odbyła się V Ogólnopolska Konferencja „Zdrowa Opolszczyzna”. Organizatorem było Studenckie Koło Naukowe ŻUBR działające przy Wydziale Inżynierii Produkcji i Logistyki Politechniki Opolskiej. Celem konferencji była popularyzacja wiedzy z zakresu przetwórstwa produktów spożywczych oraz żywienia.

Naszą uczelnię reprezentowali wykładowcy i studenci. Dr Magdalena Golachachowska wygłosiła referat na temat „Mój dziadek palił a dożył 100 lat, czyli o idei ładunku allostatycznego”, zaś dr Agata Mroczek „Aktywność fizyczna kobiet w ciąży”.

W sesji konkursowej studentki III roku dietetyki zostały docenione. Wystąpienie Andżeliki Wolny „Przeszczep flory bakteryjnej – alternatywna metoda leczenia dysbiozy” zajęło 2 miejsce, zaś praca Magdaleny Szczepaniak „Wpływ poszczególnych substancji zawartych w pożywieniu na konwersję hormonów tarczycy” została wyróżniona.

Gratulujemy studentkom sukcesów! :)

 

 

Licznik wizyt na stronie: 173
Opublikował: Marcin Gajda   |  Data publikacji: 13-12-2019 10:50
Modyfikował: Marcin Gajda   |  Data modyfikacji: 13-12-2019 11:05

Na skróty

×

Wyszukaj w serwisie

×

Zapisz się do Newslettera