Marka wysokiej reputacji

PMWSZ w Opolu jest uczelnią
o najlepszej reputacji w Polsce
(wg rankingu Reputacji PWSZ Premium Brand 2017)

Aktywność Studentów

Studenci Dietetyki, zarówno studiów stacjonarnych jak i niestacjonarnych aktywnie uczestniczyli w budowaniu wizerunku Wydziału - uczestniczyli w zajęciach promocyjnych i edukacyjnych poza Uczelnią, przygotowywali materiały edukacyjne.

38.JPGab.jpeg


Ważne wydarzenia z życia Wydziału w roku 2016/2017:

II Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Zdrowa Opolszczyzna” - 16.12.2016 r.

  • Wystąpienia 3 studentów w sesji konkursowej (1 z prac została wyróżniona)
  • Wystąpienia 2 pracowników w sesji eksperckiej
  • Uczestnictwo pracownika i studentki w komitecie naukowym

20161216_150101_resized.jpeg


Targi senioralne w CWK Opole - 29.11.2016 r.

  • Wystąpienia pracowników z prelekcjami skierowanymi do seniorów, mającymi na celu edukację żywieniową
  • Pomiary masy i składu ciała seniorów wraz z zaleceniami dietetycznymi wykonywane przez studentów i pracowników

3.JPGdietetycy2016ab.jpeg


Maraton Opolski - 14.05.2017 r.

  • Udział studentki w sztafecie
  • Obecność studentów i pracowników - wsparcie mentalne sztafety uczelnianej, doping
  • Poradnictwo żywieniowe dla zainteresowanych zawodników


XV Opolski Festiwal Nauki na kampusie Uniwersytetu Opolskiego - 26-29.05.2017 r.

  • Kompleksowy pomiar masy i składu ciała wraz z interpretacją oraz zaleceniami względem odżywiania i stylu życia
  • Warsztaty Smovey, aktywizacja uczestników Festiwalu


Festiwal kariery, Dom Expo - 24.04.2017 r.

  • Działania promocyjne wydziału - pracowników oraz studentów
  • Pomiary składu i masy ciała wraz z omówieniem
  • Poradnictwo żywieniowe


Dzień Otwarty PLO IX w Opolu - 24.04.2017 r.

  • Pomiary masy i składu ciała wraz z interpretacją oraz zaleceniami względem odżywiania i stylu życia
  • Warsztaty gastronomiczne realizowane przez studentów - przygotowywanie owocowo-warzywnych deserów i napojów


I Międzynarodowa Konferencja SKN – 04.04.2017 r.

  • Organizacja konferencji, współorganizacja poczęstunku, obsługa cateringu
  • Zasiadanie pracowników w komisji naukowej oraz przewodniczenie komitetowi organizacyjnemu
  • Wystąpienie naukowe


Dzień otwarty w LO nr 1 w Opolu

  • Regularne zajęcia dla klas profilowanych w LO nr 1 prowadzone przez mgr Agnieszkę Fujarczuk

DODATKOWA AKTYWNOŚĆ:

„Dzień wiosny”

  • organizacja współzawodnictwa sportowego dla studentów i pracowników PMWSZ w Opolu
  • przygotowanie zdrowych fit-przekąsek oraz opracowanie składu i tabeli wartości dla nich
  • obsługa stanowisk sportowych, instruowanie uczestników
  • obsługa stoiska cateringowego wraz z porcjowaniem przekąsek oraz opisem procesów technologicznych i sposobu przygotowania


„Mikołajki na sportowo”

  • przygotowanie oraz przeprowadzenie maratonu fitness oraz turnieju siatkówki
Licznik wizyt na stronie: 230
Opublikował: Krystyna Brzozowska   |  Data publikacji: 11-07-2017 12:45
Modyfikował: Marcin Gajda   |  Data modyfikacji: 18-07-2017 15:14

Na skróty

×

Wyszukaj w serwisie

×

Zapisz się do Newslettera